Slot: 'Ik heb de spelers van Ajax en Feyenoord ongeveer hetzelfde zien zeggen'

Slot: 'Ik heb de spelers van Ajax en Feyenoord ongeveer hetzelfde zien zeggen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 13:05vr 14-08-2020 om 13:05

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 13:20vr 14-08-2020 om 13:20

In Alkmaar leeft sterk het idee dat AZ kampioen was geworden als de Eredivisie niet voortijdig was afgebroken als gevolg van de coronacrisis. Trainer Arne Slot hoopt dat eergevoel mee te nemen naar komend seizoen.

"Maar wat ik vooral wil meenemen is dat ze zo goed waren", zegt Slot in een interview met het Algemeen Dagblad. "Dat spelers van ons zeggen dat ze zeker kampioen waren geworden, vind ik wel het mooie aan ze. Dat is onverschrokkenheid. Ze kijken niet op tegen die andere clubs. Ik heb de spelers van Ajax en Feyenoord trouwens ongeveer hetzelfde zien zeggen. Iedereen heeft zijn eigen argumenten."

De trainer wil komend seizoen bewijzen dat AZ's topjaar geen toeval was. "We hebben in het afgelopen seizoen de gelukkige omstandigheid gehad dat we bijna constant met dezelfde elf konden spelen. Komend seizoen zou, mede door corona, de breedte van onze selectie getest kunnen worden. Omdat dit jonge, talentvolle spelers zijn, is het op voorhand moeilijk in te schatten hoe de ontwikkeling van deze jongens zal verlopen. Maar de spelers van AZ hebben veel vertrouwen in zichzelf."

AZ opent het Eredivisie-seizoen op 12 september met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Over twee weken speelt de ploeg van Slot thuis tegen Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Welke club was kampioen geworden als corona geen roet in het eten had gegooid?

(1926 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws