Ten Hag ziet beelden van Ajax-aanval die de wereld over ging: Dit wil je zien

Ten Hag ziet beelden van Ajax-aanval die de wereld over ging: "Dit wil je zien"

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 17:10vr 14-08-2020 om 17:10

Erik ten Hag wil als voetbaltrainer zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven. Hij wil dat de spelers van Ajax hem serieus nemen en ziet niets in het opvoeren van een toneelstukje.

"Ik ben vooral mezelf en ben geen kopie van een ander", zegt Ten Hag in een interview met Ajax TV, dat in het teken staat van tactiek. "Je kunt veel leren van inspirerende coaches, maar je moet de middelen inzetten die dicht bij jezelf staan. Anders speel je theater, een spel. Daar prikken spelers zo doorheen, dan verlies je heel snel je autoriteit."

Ten Hag bestempelt zichzelf niet als een extreem aanvallende trainer. "Het past in het DNA van Ajax, maar ook Ajax moet soms andere strategieën eigen maken om succesvol te zijn. Soms moet je ook een tegenstander lokken."

Ten Hag krijgt in het interview beelden te zien van Juventus - Ajax, de kwartfinalewedstrijd van het vorige Champions League-seizoen. De spelers van Juventus worden in de 56e minuut zoekgespeeld door de Amsterdammers, te zien op 4:40. De aanval ging de wereld over. "Het was hoog niveau positiespel dat we hier haalden: één keer raken, inspelen, doorbewegen, lokken."

"Het begon bij Matthijs (De Ligt, red.). De enigen die niet aan de bal kwamen, waren Daley Sinkgraven en Donny van de Beek. Toch hadden ze een heel belangrijke rol. Donny stond in de breedte om de aandacht te trekken van die back. Daardoor ontstond er ruimte voor samenspel. Uiteindelijk was iedereen betrokken. Dit wil je zien, dit is genieten. Je wilt winnen, maar dat ook op een bepaalde manier doen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Ten Hag is nog steeds de juiste man voor Ajax

Ja
89%
Nee
11%
(3059 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws