Wriedt maakt meteen indruk bij Willem II, Reza bezorgt Groningen nederlaag

14-08-2020 22:01
42

Willem II heeft zijn eerste oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Eredivisie gewonnen. Mede dankzij een uitblinkende Kwasi Okyere Wriedt werd VVV-Venlo in Tilburg met 2-1 verslagen. FC Groningen liep tegen zijn eerste nederlaag in de voorbereiding aan.

Willem II - VVV-Venlo 2-1
Wriedt kwam deze zomer over van het tweede elftal van Bayern München en heeft niet lang nodig gehad om indruk te maken bij Willem II. De 26-jarige Duitse aanvaller maakte na rust zijn opwachting tijdens het treffen met VVV. Op dat moment keek de ploeg van coach Adrie Koster tegen een achterstand aan. Joshua John, die op proef is bij de Venlonaren, legde de bal op het hoofd van Evert Linthorst, die raak kopte: 0-1.

Hoewel Willem II daarna de overhand had, bleef een treffer van de thuisploeg uit. Wriedt had een stuk minder moeite met scoren. Al na tien minuten rondde hij prima af. Na ruim een uur stond hij ook aan de basis van de 2-1 met een hakje op Derrick Köhn, die ook van Bayern II kwam. Köhn werd gevloerd door Christian Kum, waarna Mike Trésor Ndayishimiye de strafschop benutte.

FC Groningen - PEC Zwolle 0-2
FC Groningen begon met zeges op Heracles Almelo (1-0) en FC Emmen (4-1), maar kreeg vrijdag klop van PEC Zwolle. Beide teams oefenden twee keer een uur tegen elkaar. De Trots van het Noorden moest het nog altijd stellen zonder Arjen Robben en kwam op achterstand door een goal van Reza Ghoochannejhad, die een voorzet van Sai van Wermeskerken binnen werkte. PEC hield daarna de overhand tegen de jonge ploeg van coach Danny Buijs. Ghoochannejhad maakte na 92 minuten ook de 2-0.