Roda JC maakt komst doelman bekend: 'Bij Groningen is Padt onbetwiste nummer één'

Roda JC maakt komst doelman bekend: 'Bij Groningen is Padt onbetwiste nummer één'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 11:27za 15-08-2020 om 11:27

Laatste update: zaterdag 15 augustus 2020 om 11:29za 15-08-2020 om 11:29

Roda JC huurt doelman Jan Hoekstra voor één seizoen van FC Groningen. De 22-jarige sluitpost hoopt in de Keuken Kampioen Divisie op meer speelminuten.

Hoekstra keept al zijn gehele carrière voor De Trots van het Noorden, maar gaat volgend seizoen voor het eerst minuten maken in een ander shirt. "Op mijn leeftijd moet ik wedstrijden spelen om mezelf te blijven ontwikkelen", stelt Hoekstra in een eerste reactie op de website van Roda. "Bij FC Groningen is Sergio Padt de onbetwiste nummer één. Het uitzicht op speelminuten en de daarbij horende ontwikkeling is op dit moment bij FC Groningen minimaal."

Het was voor Hoekstra reden om verder te kijken. "Toen Roda JC zich bij mij meldde hoefde ik niet lang na te denken. Een club met een enorm trouwe achterban én een club die bij mijn persoonlijke ambities past. Ik kijk er enorm naar uit om bij Roda JC het doel te mogen verdedigen."

Technisch directeur Jeffrey van As ziet in Hoekstra een belangrijke steunpilaar voor komend seizoen. "Jan is een grote, talentvolle doelman die tevens over goede voetballende kwaliteiten beschikt. Hij speelde reeds voor Oranje Onder 21 en Oranje Onder 19. Wij hopen dat hij hier een succesvolle ontwikkeling gaat doormaken zodat wij, maar ook hijzelf daar de vruchten van gaat plukken."

De doelman heeft zich zaterdag in het hotel in Hannover, waar de Roda-selectie op dit moment verblijft, gemeld en voorgesteld aan zijn ploeggenoten. Vanaf dinsdag traint hij mee bij de club. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws