'Lampard krijgt zin: niet Tagliafico, maar Chilwell hard op weg naar Chelsea'

'Lampard krijgt zin: niet Tagliafico, maar Chilwell hard op weg naar Chelsea'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 13:08za 15-08-2020 om 13:08

Chelsea staat op het punt om Ben Chilwell over te nemen van Leicester City, meldt kwaliteitskrant The Times. Daarmee is een vertrek van Nicolás Tagliafico naar The Blues zo goed als zeker van de baan.

Volgens The Times is er een doorbraak gekomen in de onderhandelingen over Chilwell. Leicester City wil een vergelijkbaar bedrag als voor Harry Maguire en hanteert een vraagprijs van bijna tachtig miljoen pond, omgerekend 88 miljoen euro. Tijdens de recente gesprekken zijn beide partijen elkaar genaderd over de transfersom.

De kans is zeer aanwezig dat Chilwell de duurste linksback ooit wordt. De 23-jarige Engelsman zou het stokje overnemen van Lucas Hernández, die vorige zomer voor tachtig miljoen euro de overstap maakte van Atlético Madrid naar Bayern München.

Chelsea-manager Frank Lampard wilde zijn selectie versterken met een linksback en zag in Chilwell de topkandidaat. De clubicoon krijgt nu zijn zin. Tagliafico gold als één van de alternatieven op Stamford Bridge, maar zal Ajax dus niet verruilen voor de Londenaren. 

Chilwell is na Timo Werner en Hakim Ziyech de derde grote aankoop van Chelsea deze zomer. Ook Kai Havertz staat hoog op het wensenlijstje.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws