'Ik speelde zes jaar bij Ajax, ik zoek stabiliteit en continuïteit als speler'

'Ik speelde zes jaar bij Ajax, ik zoek stabiliteit en continuïteit als speler'

15-08-2020 14:47 Laatste update: 15:40
27

Jan Vertonghen is officieel voorgesteld bij Benfica. De Rode Duivel ondertekende een contract voor drie seizoenen bij de Portugese topclub, waar hij met rugnummer vijf gaat spelen.

De 33-jarige Vertonghen is niet naar Lissabon gekomen om op zijn lauweren te rusten, stelt hij. "Ik kom hier om prijzen te winnen. Ik wil de club aan de titel helpen. Ook in de Champions League kunnen we een rol spelen. Als je naar het team kijkt, kunnen we dat bereiken."

De centrale verdediger won informatie in bij collega-international Axel Witsel. "Ik heb Witsel eens gebeld", geeft Vertonghen aan. "Hij was heel positief en heeft me geholpen om mijn keuze te maken. Voorlopig heeft hij niet gelogen."

"Ik speelde zes jaar bij Ajax en acht jaar bij Tottenham. Ik zoek stabiliteit en continuïteit als voetballer en dat bood Benfica me aan. Ik voelde veel vertrouwen van het bestuur en dat wil ik ook terugbetalen met trofeeën", besluit Vertonghen.

Ook Éverton Sousa Soares en Luca Waldschmidt werden gepresenteerd door Benfica, dat de landstitel wil herwinnen op FC Porto.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie