Davids aan de slag als trainer: 'Jeetje, wat moeilijk om geheim te houden'

Davids aan de slag als trainer: 'Jeetje, wat moeilijk om geheim te houden'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 17:44za 15-08-2020 om 17:44

Laatste update: zaterdag 15 augustus 2020 om 17:51za 15-08-2020 om 17:51

Het is officieel: Edgar Davids gaat aan de slag in de Keuken Kampioen Divisie. Telstar heeft de aanstelling van de 74-voudig international zaterdag bevestigd.

Davids maakte tijdens de oefenwedstrijd tussen FC Emmen en Telstar (1-0) zijn debuut op de Telstar-bank. Hij liep eerder al stage in Velsen-Zuid voor de trainersopleiding van de KNVB. Nu heeft de oud-middenvelder van onder meer Ajax, Juventus, FC Barcelona en Tottenham Hotspur een contract afgedwongen.

Door een Instagram-post van Davids lekte het nieuws al eerder op de zaterdag uit. 'Jeetje. Wat moeilijk zeg om het geheim te houden, maar niemand heeft het kunnen raden maar: Edgar Davids sluit officieel aan als assistent bij de Witte Leeuwen', meldt Telstar op het officiële Twitter-account.

"Edgar is al bij ons te gast geweest en zodoende hebben wij vaak over voetbal kunnen praten", verklaart trainer Andries Jonker op de clubsite. "Nu door de huidige omstandigheden de speeldagen veel wisselen en onze vaste assistenten Anthony Correia en Gertjan Tamerus er niet altijd kunnen zijn in verband met hun verplichtingen bij VV Katwijk en Koninklijke HFC was het noodzaak een oplossing te vinden."

Davids zal twee à drie dagen per week aanwezig zijn bij Telstar. "En per speelronde bekijken we of hij plaatsneemt op de bank", aldus Jonker. "Wij zijn daar uiteraard zeer verheugd mee."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws