Opvallende vertrekwens Hateboer: 'Mezelf uitdagen, niets te maken met Atalanta'

Opvallende vertrekwens Hateboer: 'Mezelf uitdagen, niets te maken met Atalanta'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 19:54za 15-08-2020 om 19:54

Laatste update: zaterdag 15 augustus 2020 om 19:57za 15-08-2020 om 19:57

Hans Hateboer staat voor een vertrek bij Atalanta Bergamo. De rechtsback staat in de belangstelling van clubs uit Spanje en Engeland en hoopt een volgende stap in zijn carrière te kunnen maken.

Atalanta kocht Hateboer begin 2017 weg bij FC Groningen, voor een transfersom van rond de 300.000 euro. Twee jaar geleden stond hij al voor een transfer naar Valencia, maar de Spaanse ploeg voldeet niet aan de vraagprijs van Atalanta. "Ik ga ervan uit dat de situatie nu anders is", vertelt Hateboer in gesprek met Voetbal International.

Het contract van de Nederlander in Italië loopt nog twee jaar door. "Destijds speelde ik pas anderhalf jaar bij Atalanta, nu heb ik drieënhalf jaar mijn bijdrage aan het succes van de club geleverd. Dat is een periode waarna je volgens mij samen een tussenweg moet kunnen vinden", aldus Hateboer, die een geweldig seizoen kende met Atalanta. "Volgens mij is dit het maximale dat je met Atalanta kunt presteren. Hoeveel méér valt er nog uit te halen hier? Niet veel, denk ik."

Fantastische jaren
De vertrekwens van Hateboer komt niet voort uit persoonlijke problemen bij de club, benadrukt hij. "Ik heb hier fantastische jaren gehad, met mooie prestaties en een fijne sfeer. Het is iets puur persoonlijks. De drang om nieuwe dingen te ontdekken. Ik wil mezelf blijven uitdagen. Dat heeft verder niks te maken met Atalanta. Mocht ik hier volgend seizoen nog spelen, dan weet ik dat bij een goede club zit", sluit hij af. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws