PSV overtuigt niet en speelt gelijk tegen Vitesse bij flitsrentree Malen

15-08-2020 20:33 Laatste update: 22:09
83

De oefenwedstrijd tussen PSV en Vitesse heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. In Eindhoven werd het 1-1 door goals van Danilho Doekhi en Cody Gakpo.

De spelers van PSV en Vitesse stonden koud in het veld, toen de bezoekers uit Arnhem op voorsprong kwamen. Doekhi torende hoog boven alles en iedereen uit en passeerde doelman Lars Unnerstall met een kopbal. PSV draaide stroef en kwam tot weinig kansen.

Na een half uur verliet Donyell Malen het veld. De aanvaller maakte zijn eerste minuten sinds 15 december 2019, toen hij een zware knieblessure opliep tegen Feyenoord. Zoals afgesproken staakte hij nog voor de rust de strijd. Jorrit Hendrix loste Malen af.

Vroeg in de tweede helft kwam PSV op gelijke hoogte. Cody Gakpo legde aan en schoot de bal hard in de korte hoek achter Remko Pasveer. Het was vervolgens aan Timo Baumgartl te danken dat Vitesse niet weer op voorsprong kwam. De Duitse invaller voorkwam op de lijn een doelpunt van Oussama Darfalou.

In de slotfase viel er niet veel meer te genieten in het Philips Stadion, omdat trainers Roger Schmidt en Thomas Letsch de ene na de andere speler wisselden. PSV speelde afgelopen week al twee oefenwedstrijden tijdens het trainingskamp in Duitsland. SC Verl en KFC Uerdingen werden met 3-0 verslagen.