'FC Barcelona keert acht maanden na 'nee' uit Nederland terug voor Koeman'

'FC Barcelona keert acht maanden na 'nee' uit Nederland terug voor Koeman'

15-08-2020 21:12
94

Niet alleen Mauricio Pochettino, Thierry Henry en Xavi Hernández zijn kandidaat om Quique Setién op te volgen als trainer van FC Barcelona. Transferexpert Gianluca Di Marzio meldt zaterdagavond dat óók Ronald Koeman in de race is.

Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu zou een duidelijke voorkeur hebben voor Koeman. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal heeft in Camp Nou een legendarische status, nadat hij de Catalaanse grootmacht in 28 jaar aan de eerste Europa Cup 1 hielp.

Wedden

Meer odds

Zijn ambitie om ooit terug te keren naar Barcelona is algemeen bekend, maar Koeman vertrekt naar alle waarschijnlijkheid niet ten koste van het Nederlands elftal. Hij wil loyaal zijn aan de KNVB en de Oranje-internationals. De bondscoach heeft een clausule in zijn contract waarmee hij na het EK in de zomer van 2021 alsnog naar Barça zou kunnen vertrekken.

Koeman kreeg begin januari een aanbieding van Barcelona, terwijl Ernesto Valverde op het punt stond ontslagen te worden. Omdat hij toen bedankte voor de eer, werd Setién de nieuwe hoofdtrainer. Zijn hoofd ligt op het hakblok na het mislopen van de landstitel en Champions League-eliminatie tegen Bayern München.