'Reality check' voor Malen: 'Ik wist al dat ik het mooiste vak op aarde heb'

'Reality check' voor Malen: 'Ik wist al dat ik het mooiste vak op aarde heb'

15-08-2020 21:39
41

Op de kop af 245: zo lang was het geleden dat Donyell Malen een wedstrijd speelde voor PSV. De spits is hersteld van een zware knieblessure en is blij met zijn rentree tegen Vitesse (1-1).

Het was de bedoeling dat Malen een kwartiertje zou meedoen, maar hij liet zich pas na een half uur wisselen. "Ik ben heel blij om weer op het veld te staan", zegt de Oranje-international tegen de NOS. "Het was mijn eerste wedstrijd, dus dan is het kijken hoe het gaat. Ik ben pijnvrij gebleven, nu gaan we het verder opbouwen."

Wedden

Meer odds

Malen heeft het spelletje gemist, zo liet hij weten voor de camera van FOX Sports. "Ik wist al wel enigszins dat ik het mooiste vak op aarde heb, maar dit was wel even een reality check dat het ook zomaar in één keer voor een heel lange tijd weg kan zijn. Ik heb er alles aan gedaan om hier te staan en daar ben ik heel erg trots op."

Malen spreekt van een 'goede stap'. "Ik kan in principe alles weer, maar we hadden afgesproken dat we het qua speelminuten rustig aan zouden doen. Het liefst had ik nog even door willen spelen, maar we moeten voorzichtig zijn." Vermoedelijk maakt de Oranje-international komende vrijdag tegen Willem II weer speelminuten.