Ten Hag ziet goal Ajax en wijst naar Liverpool: 'Zijn ze meesters in'

Ten Hag ziet goal Ajax en wijst naar Liverpool: 'Zijn ze meesters in'

16-08-2020 12:05 Laatste update: 12:20
66

Erik ten Hag kijkt stiekem af bij Liverpool, dat bepaalde tactische elementen tot in detail beheerst. Samen met Ajax TV kijkt de Ajax-trainer naar een aantal memorabele aanvallen, waaronder die tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal. Ten Hag gebruikt Liverpool als voorbeeld.

Al binnen een minuut kwam Ajax op 1-0, maar de manier waarop verdient aandacht, zegt Ten Hag. "Het was een voetballende goal, vanuit aanvallen iets creëeren. Dat is niet makkelijk in het huidige voetbal, waarin tegenstanders goed georganiseerd zijn. Dat kun je alleen als je een vorm hebt. Als je die niet hebt, wordt het een stuk lastiger. Dan moet je het hebben van omschakelmomenten en spelhervattingen."

"We hebben de afgelopen jaren een ploeg gehad die in staat was om van opbouw naar aanval wat te creëren. Vanuit een bepaald idee, een bepaalde veldbezetting. We willen meerdere tienen creëren en daarin is het spel zonder bal heel belangrijk."

Ten Hag wijst naar Liverpool. "Zij zijn daar meesters in: het creëren van ruimte voor elkaar door het maken van loopacties", zegt Ten Hag, die de 1-0 van Kasper Dolberg beschrijft. "Tadic liep naar de zijkant, waardoor het centrum open kwam te liggen. Plots kwamen we drie tegen twee te staan: Van de Beek, Dolberg en Promes stonden tegenover Dumfries en Luckassen. Daardoor kon hij scoren."

Aanval tegen PSV te zien op 09:45.