'Een aparte tijd, ben vader geworden, het team speelde niet, zelf geblesseerd...'

'Een aparte tijd, ben vader geworden, het team speelde niet, zelf geblesseerd...'

16-08-2020 13:13
41

Donyell Malen heeft er naar eigen zeggen veel voor moeten doen om weer topfit te worden na zijn zware knieblessure. De PSV'er maakte zaterdag tegen Vitesse zijn officiële rentree.

De afwezigheid van Malen heeft in totaal 245 dagen geduurd. Hij raakte vorig jaar geblesseerd tegen Feyenoord en moest vervolgens een lange weg afleggen. "Men heeft het niet overal kunnen zien, maar ik heb heel veel moeten doen om hier te staan en daar ben ik trots op", zegt Malen tegen De Telegraaf.

Malen heeft veel contact gehad met Memphis Depay, die herstelde van een vergelijkbare blessure. "We trainden op dezelfde plek en dan bespreek je hoe het met elkaar gaat en de vorderingen die je maakt. Wat je over jezelf leert in zo'n periode? Het was een aparte tijd, ook met het coronavirus. Ik ben vader geworden, het team speelde niet, je bent zelf geblesseerd. Ik heb gelukkig niet veel tegenslagen gekend tijdens mijn revalidatie, alles is goed gegaan."

Malen noemt het een reality check. Het had ook fout kunnen aflopen met zijn carrière. "Je beseft dat je heel dankbaar mag zijn weer tussen de jongens te kunnen staan en mag trainen en voetballen. Ik heb er alles aan gedaan om weer op het veld te staan. Nu is het doorpakken, gezond blijven en goede stappen maken."