Advocaat zit niet te wachten op FOX-analyse: 'Moeten ze nu niet doen'

Advocaat zit niet te wachten op FOX-analyse: 'Moeten ze nu niet doen'

16-08-2020 17:15
94

Dick Advocaat hecht weinig waarde aan het resultaat van het duel met FC Twente (0-0). De Feyenoord-trainer vindt het veel belangrijker dat zijn spelers er fysiek beter op komen te staan.

Feyenoord en Twente legden een saaie wedstrijd op de mat, maar daar maalt Advocaat niet om. De analisten van FOX Sports waren kritisch op Feyenoord. "Dat kan ik me goed voorstellen. Het was van beide kanten niet geweldig. De omstandigheden waren dat ook niet, maar we moeten de fout bij onszelf zoeken, want we spelen nog steeds met mixelftallen. Dat gaat vanaf nu veranderen", zegt Advocaat tegen FOX Sports.

Advocaat begrijpt niet dat er in wordt gezoomd op het spel van Feyenoord. "Ik vind dat de critici nu niet met allerlei tactische ideeën moeten komen. Daar moeten ze mee komen als we met het vaste elftal spelen. Als het dan niet gebeurt, moeten ze het zeggen. Maar nu laten ze er allerlei analyses op los, terwijl het een oefenwedstrijd was om fysiek meer inhoud te kweken. Niet voor de rest. Dat is nu niet bepalend."

"We praten over vandaag. We hebben een matige wedstrijd gezien. Volgende week zullen we dat beter doen. Maar we moeten niet nu alles gaan benoemen, we zijn net bezig", besluit Advocaat.