Lyon kan Ajax de das omdoen: 'De gelukkige kan weleens winnen'

Lyon kan Ajax de das omdoen: 'De gelukkige kan weleens winnen'

16-08-2020 21:45
112

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat zijn oude werkgever Bayern München het in de halve finales van de Champions League goed gaat doen tegen Olympique Lyon. Mocht de Franse ploeg het miljardenbal winnen, dan moet Ajax play-offs gaan spelen om een Champions League-plek te bemachtigen.

Verwacht wordt dat Bayern een maatje te groot zal zijn voor Memphis Depay en consorten, maar Ten Hag durft hier geen uitspraken over te doen. "De knock-outfase gaat over één wedstrijd en dat is nu eenmaal anders dan een dubbele ontmoeting. De gelukkige kan weleens winnen", aldus Ten Hag in gesprek met De Telegraaf. Wel relativeert hij zijn woorden. "Ik denk dat het nooit echt een loterij is en dat het uiteindelijk om kwaliteit gaat."

Wedden

Meer odds

De kans lijkt klein, maar mocht Lyon de Champions League winnen, dan wordt de voorbereiding van Ajax niet verstoord. De play-offs voor de Champions League staan gepland op 22/23 en 29/30 september. Dan is de Eredivisie alweer begonnen en heeft Ajax al gespeeld tegen onder meer Sparta Rotterdam (13 september).