Koeman-geruchten nemen toe: Nederlander gespot op vliegveld in Barcelona

Koeman-geruchten nemen toe: Nederlander gespot op vliegveld in Barcelona

16-08-2020 20:17 Laatste update: 20:24
185

De kans dat Ronald Koeman de opvolger wordt van Quique Setién bij FC Barcelona lijkt steeds groter te worden. De bondscoach van het Nederlands elftal werd zondagmiddag gespot op het vliegveld van Barcelona.

Het televisiestation La Sexta legde Koeman vast op de gevoelige plaat toen de trainer met een privé-vlucht weer terugkeerde naar Nederland. Het wakkert de geruchten over een mogelijke stap naar de Spaanse club nog wat verder aan. Of Koeman daadwerkelijk in gesprek is geweest met Barcelona, is niet bekend. De Nederlander heeft namelijk ook een nieuw huis gekocht in Spanje. 

Het zou voor Koeman zijn tweede club worden in Spanje. Eerder stond hij al aan het roer bij Valencia. Koeman, een van de legendes uit de Barcelona-historie, lijkt een streepje voor te hebben op de andere kandidaat Mauricio Pochettino. De Argentijn liet zich in het verleden zeer kritisch uit over Barcelona, hetgeen voor onvrede heeft gezorgd binnen de Barça-selectie.

Koeman zelf zou naar verluidt openstaan voor een overstap naar Barcelona. Eerder gaf de bondscoach aan eerst het EK met het Nederlands elftal te willen spelen, maar hij lijkt nu terug te komen op die uitspraken. Koeman zou dit als het ideale instapmoment zien, nu Barcelona kansloos is uitgeschakeld door Bayern München in de Champions League.