'Koeman hard op weg naar FC Barcelona: persoonlijk akkoord kwestie van tijd'

'Koeman hard op weg naar FC Barcelona: persoonlijk akkoord kwestie van tijd'

17-08-2020 08:10
173

Het lijdt volgens Mundo Deportivo geen enkele twijfel: Ronald Koeman moet de nieuwe trainer van FC Barcelona worden. In Camp Nou ligt een contract tot minimaal de zomer van 2021 klaar voor de huidige bondscoach van het Nederlands elftal.

Koeman wordt in Spanje beschouwd als de topkandidaat om Barcelona komend seizoen onder zijn hoede te nemen. Na de 2-8 vernedering tegen Bayern München is het wachten op het bericht dat trainer Quique Setién is ontslagen, terwijl ook technisch directeur Eric Abidal op de schopstoel zit.

Josep Maria Bartomeu, de president die óók zwaar onder vuur ligt, heeft volgens Mundo Deportivo het heft in handen genomen. Zaterdag en zondag nam hij contact op met verschillende kandidaten, waaronder Mauricio Pochettino. Bartomeu zou echter hebben geconcludeerd dat Koeman de meest geschikte kandidaat is.

Het contact tussen Bartomeu en Koeman verloopt 'vloeiend', aldus Mundo Deportivo. De onderhandelingen zitten inmiddels in een vergevorderd stadium; een persoonlijk akkoord lijkt een kwestie van tijd. De geboren Zaandammer kan voor twee seizoenen tekenen, al is er na de zomer van 2021 veel onzeker door de aangekondigde presidentsverkiezingen.

Onduidelijk is in hoeverre de KNVB bereid is om mee te werken. Koeman heeft een clausule in zijn contract, die het ná het EK mogelijk maakt om de overstap te maken naar Barcelona. Begin dit jaar legde de bondscoach nog een aanbieding uit Catalonië naast zich neer, omdat hij loyaal wilde zijn aan de voetbalbond en de Oranje-internationals.

Koeman hielp Barça in 1992 aan de eerste Europa Cup I en heeft door zijn iconische doelpunt een legendarische status in Camp Nou. Dat weegt zwaar in deze instabiele tijden voor de club, die voor het eerst sinds 2008 geen enkele prijs heeft gepakt. Koeman werd zondag al gespot op het vliegveld van Barcelona.