Tadic: Gelukkig stond het publiek zo ver weg, anders was ik erin gesprongen

Tadic: "Gelukkig stond het publiek zo ver weg, anders was ik erin gesprongen"

17-08-2020 08:40
56

Dusan Tadic mist het spelen in volle stadions. Voetbal zonder supporters is geen voetbal, vindt de Servische aanvoerder van Ajax, die vorig jaar zijn finest moment beleefde.

Ajax vierde in mei de 34ste landstitel op het Museumplein, toen 'Tadic on fire' werd ingestart op het podium. "Het was een bijzonder en emotioneel moment", blikt hij terug. "Het was zo'n belangrijke titel en het was een geweldig jaar voor ons. Als je dan al die Ajax-fans ziet, is dat heel opwindend en voel je al die emoties. Ik werd gewoon helemaal gek."

Tadic was door het dolle heen en sprong over het podium. Het zijn beelden die bij menig Ajax-supporter nog op het netvlies gebrand staan. "Een te gek en bijzonder moment", zegt hij. Lachend: "Gelukkig stond het publiek zo ver weg, anders was ik erin gesprongen."

De festiviteiten van toen maken het gemis nu alleen maar groter voor Tadic. "Ik vind het erg jammer dat er bijna geen publiek in de stadions zit, want voetbal zonder fans is geen voetbal. Voetbal is emotie en je moet de emotie van de fans voelen. Of je nu een goede of slechte actie maakt: je moet het voelen. Voetballen zonder fans vind ik niks."