Van Beijnen tekent na opmerkelijk Barça-avontuur tweejarig contract in Eredivisie

Van Beijnen tekent na opmerkelijk Barça-avontuur tweejarig contract in Eredivisie

17-08-2020 09:09
19

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Mike van Beijnen. De 21-jarige rechtsback tekent voor twee seizoenen in Zuid-Limburg, met een optie voor een extra jaar.

Van Beijnen was transfervrij na een dienstverband bij het Turkse Gençlerbirligi. "Het is goed om weer terug te zijn in Nederland", reageert hij op de Fortuna-website. "Het is op mijn leeftijd belangrijk om zoveel mogelijk minuten te maken en ik ben Fortuna Sittard dan ook dankbaar voor de kans die ze mij bieden. Ik hoop me in Sittard verder te kunnen ontwikkelen. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Met Van Beijnen haalt Fortuna Sittard een multifunctionele speler in huis, aldus technisch manager Sjors Ultee. "Mike is een jonge speler die op de hele rechterflank uit de voeten kan. Samen zullen we er alles aan doen om Mike bij Fortuna Sittard de volgende stap in zijn ontwikkeling en carrière te laten zetten."

Van Beijnen speelde in de jeugd van RBC Roosendaal, Willem II en NAC Breda en vergaarde in 2019 nationale bekendheid door in het kielzog van Frenkie de Jong naar FC Barcelona te vertrekken. De Bredanaar, stiefzoon van zaakwaarnemer Ali Dursun, zat acht competitieduels op de bank, maar kwam uiteindelijk geen minuut in actie voor Barcelona B.

Van Beijnen is de achtste zomerversterking bij Fortuna Sittard. Roel Janssen, Özgür Aktas, Joshua Wehking, Yanick van Osch, George Cox, Emil Hansson en Mats Seuntjens gingen hem voor. Cox werd afgelopen seizoen al gehuurd.