'Om eerlijk te zijn: ik was niet goed genoeg voor Ajax. Zij waren beter dan ik'

'Om eerlijk te zijn: ik was niet goed genoeg voor Ajax. Zij waren beter dan ik'

17-08-2020 09:40
65

Rasmus Kristensen was niet goed genoeg voor Ajax. Dat concludeert de Deense rechtsback zelf, nadat hij vorig jaar na één seizoen uit Amsterdam vertrok.

Kristensen kwam in de zomer van 2018 over van FC Midtjylland, maakte het historische Champions League-seizoen mee in Amsterdam en werd vervolgens door Ajax verkocht aan Red Bull Salzburg. "Ik heb echt van mijn tijd genoten in Amsterdam", reageert Kristensen in een interview met Ajax Showtime.

Noussair Mazraoui, Joël Veltman en later Sergiño Dest kregen de voorkeur van trainer Erik ten Hag. "Om eerlijk te zijn: ik was niet goed genoeg", stelt Kristensen. "De andere spelers waren beter dan ik, zo simpel is het. Dat moest ik gewoon accepteren. Ik wilde spelen, maar ik heb respect voor de trainer en de andere spelers. Zij waren beter dan ik."

Ruim een jaar geleden sprak Kristensen met Ten Hag. "Hij vertelde mij dat mijn kansen om te spelen niet zo goed waren. Voor mij was dat geen probleem om te horen. Het is moeilijk, maar ik wilde graag spelen en dus kwamen we overeen dat ik ergens anders ging spelen. Zo gaat dat in het voetbal. Zolang er respect is, is dat ook geen probleem. En het respect voelde ik altijd, ook van Overmars."

"Ik ben altijd hard blijven werken en het is ook niet zo dat ik nooit speelde. In het kampioensjaar heb ik bij elkaar toch zo'n twintig duels mogen spelen. Dat ik zoveel voor een van de beste teams in de wereld heb mogen spelen, is niet slecht", besluit Kristensen. "Voor mij was de transfer naar Ajax op dat moment misschien een te grote stap."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie