Kompany hakt knoop door bij Anderlecht: Daarom stop ik als voetballer

Kompany hakt knoop door bij Anderlecht: "Daarom stop ik als voetballer"

17-08-2020 12:25
7

Sneller dan verwacht is Vincent Kompany maandag benoemd tot hoofdtrainer van Anderlecht. De 34-jarige Belg stopt per direct als voetballer en neemt het stokje over van Franky Vercauteren.

"Ik wil mij volledig aan mijn rol als coach wijden en heb daar 100% van mijn tijd voor nodig. Daarom stop ik als voetballer", verklaart Kompany op de officiële website van Anderlecht. "Onze ambitie blijft dezelfde. Onze visie en honger blijven dezelfde."

Kompany heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract. "Ik wil hier minstens vier seizoenen blijven en bewijzen dat Anderlecht modern voetbal kan brengen, met resultaten. Ik wil Franky (Vercauteren, red.) bedanken voor al zijn hulp de afgelopen tijd."

De aanstelling van Kompany zat al in de pijplijn, maar is vervroegd. "Het moment komt misschien wat sneller dan verwacht, maar dat Vincent zich voor vier seizoenen verbindt aan de club als coach is fantastisch nieuws voor de club, de supporters en onze spelers", reageert algemeen directeur Karel Van Eetvelt.

Kompany maakt aanstaande zondag debuut als hoofdtrainer van Anderlecht in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Moeskroen.