'Toen Angeliño van PSV naar City ging, adviseerde ik om Kostas naar PSV te halen'

'Toen Angeliño van PSV naar City ging, adviseerde ik om Kostas naar PSV te halen'

Gepubliceerd: maandag 17 augustus 2020 om 18:08ma 17-08-2020 om 18:08

Reinier Robbemond tipte Konstantinos Tsimikas bij PSV, vertelt hij aan het Engelse Sky Sports. De twee werkten goed met elkaar samen bij Willem ll. Tsimikas tekende vorige week bij Liverpool. 

Willem ll huurde Tsimikas (24) van het Griekse Olympiakos. Zijn start in Tilburg was wat stroef, maar daarna ontpopte hij zich tot een betrouwbare linksback. "Hij gaf het team altijd wat extra", zegt Robbemond tegen Sky Sports. "Hij gaf ook een paar goede voorzetten en met de spitsen die we hadden, was dat een serieus wapen voor ons."

"Tsimikas maakte goede goals, dus hij was erg populair bij Willem ll, ook vanwege de energie die hij iedere wedstrijd gaf. Voor ons was het een erg belangrijke speler. Dat heeft hij laten zien in wat een voor ons moeilijk seizoen was. Maar daarnaast is het gewoon een erg goede jongen, iemand die altijd vrolijk was en een positieve invloed had op het team."

Robbemond, die bij Willem ll interim-hoofdtrainer was en bij PSV de assistent van Mark van Bommel, onthult dat hij Tsimikas tipte bij PSV. "Toen Angeliño van PSV terug naar Manchester City ging, adviseerde ik om Kostas naar PSV te halen. Ik denk dat hij uitstekend past in de manier waarop Mark van Bommel graag wil spelen. Ik dacht dat hij de rol van Angeliño goed in kon vullen, maar niet iedereen had dezelfde mening. Dat was erg jammer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws