'KNVB-top verrast door besluit Koeman, bondscoach tekent voor drie jaar bij Barça'

'KNVB-top verrast door besluit Koeman, bondscoach tekent voor drie jaar bij Barça'

17-08-2020 18:03 Laatste update: 18:41
229

Ronald Koeman is hard op weg naar FC Barcelona. De bondscoach van het Nederland elftal heeft zijn zinnen gezet op een avontuur in Spanje. De KNVB-top is inmiddels al in overleg over de afwikkeling.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Koeman heeft een speciale Barcelona-clausule in zijn contract, maar de KNVB werd toch verrast door het besluit van de bondscoach. Eric Gudde en co. waren ervan overtuigd dat Koeman in ieder geval tot na het EK van aankomende zomer zou blijven. Verwacht wordt dat Koeman een contract voor drie seizoenen gaat tekenen in Barcelona.

Barcelona moet een miljoenenbedrag op tafel leggen om Koeman weg te halen uit Zeist, maar dat is voor de Spaanse club geen probleem. De huidige Barcelona-coach Quique Setién is nog niet ontslagen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Verwacht wordt dat het hoge woord er nog maandagavond uit komt.

Lodeweges
De komende uren komt de KNVB-top bijeen om over de financiële afwikkeling en de nabije toekomst van Oranje te praten. Op 4 september speelt Nederland namelijk alweer een interland tegen Polen in de Nations League. Het lijkt erop dat - mocht Koeman daadwerkelijk vertrekken - assistent Dwight Lodeweges de taken tijdelijk overneemt. De KNVB zoekt als vanzelfsprekend wel naar een opvolger voor Koeman.

In januari wist Koeman de lokroep van Barcelona nog te weerstaan, maar bij de tweede poging was het wel raak voor de club uit Catalonië. Mogelijk heeft dat ook te maken met het coronavirus, waardoor Koeman lange tijd niet aan de slag kon met het Nederlands elftal. Bij de Primera División-club heeft hij de zekerheid dat er snel weer gevoetbald gaat worden.