Dilemma voor Koeman: 'Favoriet voor opvolging, Victor Font, wil Xavi als coach'

Dilemma voor Koeman: 'Favoriet voor opvolging, Victor Font, wil Xavi als coach'

17-08-2020 19:00 Laatste update: 20:51
44

FC Barcelona gaat Ronald Koeman geen driejarig contract aanbieden, maar een contract voor één jaar. Dat stelt Edwin Winkels, correspondent in Spanje en volger van Barcelona.

Het lijkt er serieus op dat Koeman volgend seizoen voor de groep staat in Barcelona. De club moet het vertrek van de huidige coach Quique Setién nog bevestigen, maar de gesprekken met de bondscoach van het Nederlands elftal zijn al in volle gang. Meerdere media berichtten al dat Koeman een contract voor drie seizoenen kan tekenen in Spanje, maar Winkels verwacht niet dat dit gaat gebeuren. 

Na volgend seizoen zijn er namelijk nieuwe presidentsverkiezingen bij Barcelona. "Er komt zeker een nieuwe voorzitter, want de huidige (Josep Maria Bartomeu, red.) kan niet nog een termijn aanblijven", stelt Winkels in gesprek met de NOS. "De favoriet voor de opvolging, Victor Font, wil Xavi als hoofdcoach meenemen. De vraag is dus of Koeman voor één jaar wil tekenen. Want iedereen bij Barcelona weet dat de club opnieuw moet beginnen."

Winkels denkt dat, mocht Koeman een éénjarig contract tekenen in Spanje, hij zijn lot in eigen handen heeft. "Als ze werkelijk een grote schoonmaak houden, moet er iets opgebouwd worden. Dat kan niet in een jaar. Maar doet Koeman het goed, dan zal een nieuwe voorzitter het zeker niet aandurven om hem weg te sturen."