Mahi al langer een doelwit voor Utrecht: 'Maar toen koos hij voor het buitenland'

Mahi al langer een doelwit voor Utrecht: 'Maar toen koos hij voor het buitenland'

17-08-2020 19:58
61

Mimoun Mahi hoopt met FC Utrecht volgend seizoen de stap te kunnen zetten naar de traditionele top-drie in Nederland. De aanvaller heeft een goed gevoel bij de club uit de Domstad, mede omdat meerdere Marokkanen het al goed deden bij Utrecht.

"Utrecht kwam met een heel mooi plan, waar ze naartoe willen gaan. Ze willen echt de stap naar de top-drie maken", geeft Mahi aan in gesprek met het clubkanaal. "Heel veel Marokkanen hebben hier een topseizoen gehad en uiteindelijk een mooie stap gemaakt. Ik heb nog met Yassin Ayoub gespeeld bij het Nederlands elftal. Ik heb er wel een goed gevoel bij dat Marokkanen hier over het algemeen slagen", zegt Mahi lachend.

De aanvaller won voor zijn overstap eerst nog informatie in bij een oud-ploeggenoot. "Ik heb met Django Warmerdam gesproken, met wie ik nog samenspeelde bij FC Groningen. Ik heb hem gevraagd naar het hoe en wat. Hij was super positief."

Technisch directeur Jordy Zuidam geeft toe dat Mahi al langere tijd een doelwit was voor Utrecht. "Toen hij bij Groningen speelde was hij al een hele goede, interessante speler in de Eredivisie. We waren al een keer met hem in een vergaand gesprek, maar toen koos hij voor een buitenlands avontuur", aldus Zuidam.