De Telegraaf: nog geen formeel contact Koeman en Barça, akkoord binnen no-time

De Telegraaf: nog geen formeel contact Koeman en Barça, akkoord binnen no-time

17-08-2020 20:34
23

Nu FC Barcelona het ontslag van Quique Setién officieel heeft gemaakt, lijkt de weg vrij te zijn voor Ronald Koeman. Van formeel contact tussen Barça en de bondscoach van het Nederlands elftal was echter nog geen sprake.

Contractonderhandelingen zijn er volgens De Telegraaf maandag nog niet geweest. Wel heeft Koeman aan de Spaanse club laten weten dat hij openstaat voor een contract in Catalonië. Ook zijn zaakwaarnemer Rob Jansen heeft zich nog niet in Barcelona gemeld. Koeman heeft de KNVB maandag laten weten per direct op te willen stappen als bondscoach, tot verbazing van de top in Zeist.

Door de clausule in het contract van Koeman is er voor de KNVB vrij weinig mogelijk: wanneer de bondscoach wil vertrekken dan kan dat. Barcelona wil de releaseclausule namelijk betalen. 

In Zeist wordt gesteld dat Barcelona nog geen contact heeft opgenomen, maar dat is vanwege het contract van Koeman ook niet nodig. Koeman moet eerst zelf tot een akkoord komen met de Spaanse club en formeel besluiten om weg te gaan. Verwacht wordt dat het akkoord binnen no-time bereikt gaat worden. Wel zijn er nog vragen over de lengte van het contract. Na volgend seizoen volgen er verkiezingen bij Barcelona en normaal gesproken wil iedere president zijn eigen trainer naar voren schuiven.