De Vrij versus De Jong: Internazionale treft Sevilla in Europa League-finale

17-08-2020 22:47 Laatste update: 22:48
77

Internazionale speelt aankomende vrijdag de Europa League-finale tegen Sevilla. Shakhtar Donetsk bleek in de halve eindstrijd geen partij te zijn voor de Italianen: 5-0.

Shakhtar liet in de voorgaande rondes tegen Benfica, VfL Wolfsburg en FC Basel zien een serieuze kanshebber te zijn voor het winnen van de Europa League, maar tegen Inter toonde de Oekraïnse ploeg te weinig.

Inter, met Stefan de Vrij in de basis, zette de eerste kans die het kreeg meteen om in een doelpunt. Daar ging een fout van Shakhtar-doelman Andrij Pyatov aan vooraf. Hij verspeelde de bal, waarna Lautaro Martínez binnenkopte op aangeven van Nicolo Barella. Vrijwel al het gevaar in de eerste helft kwam van Inter. Shakhtar had vrijwel niets te zeggen en had het geluk dat Inter het overwicht niet in goals uit wist te drukken.

Het was ook in de tweede helft wachten op een Italiaans doelpunt. Daarbij mocht Shakhtar nog altijd hopen op een goede afloop, maar na iets meer dan een uur werd het alsnog 2-0 toen Danilo D'Ambrosio uit een corner binnenkopte. Toen ook Martínez nog een keer scoorde, was het definitief gedaan met Shakhtar.

In de slotfase ging het hard, want ook Romelu Lukaku maakte nog twee goals, waarmee hij de vernedering van Shakhtar nog wat erger maakte. Inter speelt aankomende vrijdag in Düsseldorf de Europa League-finale tegen het Sevilla van Luuk de Jong.