Barça-adviseur staat vierkant achter Koeman: 'Hij kan een revolutie ontketenen'

Barça-adviseur staat vierkant achter Koeman: 'Hij kan een revolutie ontketenen'

18-08-2020 01:40
55

Ronald Koeman is de juiste man, op het juiste moment, op de juiste plek. Dat stelt Carles Rexach, icoon van FC Barcelona, maandagavond in het Spaanse radioprogramma El Larguero van Cadena SER.

Rexach was assistent-trainer van Barça, toen Koeman onder leiding van Johan Cruijff furore maakte in Camp Nou. De Nederlandse trainer staat er goed op bij het 73-jarige clubicoon. "Barça heeft een harde hand nodig", concludeert hij drie dagen na de ongekende Champions League-eliminatie tegen Bayern München (2-8).

"Begin dit jaar hebben ze Quique Setién aangesteld, maar toen zei ik al dat ze meer hadden moeten doen om Koeman hierheen te halen. De kleedkamer van Barcelona is dermate complex, dat er een strenge trainer nodig is. Iemand die met niemand vrienden wil worden. Koeman kan een revolutie ontketenen."

Rexach, als adviseur nog steeds aan Barça verbonden, vindt dat de spelers de laatste jaren veel te mondig zijn geweest. "Spelers moeten op de achtergrond blijven. Dat is Koeman denk ik wel toevertrouwd. De mensen die niemand binnen de club kunnen en mogen commanderen, zijn de spelers. Het wordt een moeilijke tijd."

Koeman en Barça hebben volgens Voetbal International een akkoord bereikt. Oscar Grau, algemeen directeur van de Catalaanse grootmacht, was naar Nederland afgereisd om de laatste plooien glad te strijken met de bondscoach van het Nederlands elftal en is inmiddels weer geland in Barcelona. Witte rook zal spoedig volgen.