AD: Van Gaal 'wordt wel vrolijk' van Oranje, KNVB moet 'lat torenhoog leggen'

AD: Van Gaal 'wordt wel vrolijk' van Oranje, KNVB moet 'lat torenhoog leggen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 augustus 2020 om 06:23di 18-08-2020 om 06:23

Alles wijst erop dat Ronald Koeman binnen afzienbare tijd een contract bij FC Barcelona gaat ondertekenen. Aan de KNVB de loodzware taak om een vervanger te vinden. Frank de Boer, Henk ten Cate en Arsène Wenger worden genoemd, maar ook Louis van Gaal behoort tot de mogelijkheden, evenals Giovanni van Bronckhorst.

Volgens het Algemeen Dagblad zou de KNVB Van Gaal 'altijd kunnen vragen' om het Nederlands elftal onder zijn hoede te nemen op het EK van aankomende zomer. Van Gaal, die al twee keer eerder aan het roer stond bij Oranje, zou wel vrolijk worden als hij met het huidige Nederlands elftal aan de slag zou mogen. Daarnaast bewees Van Gaal al eerder de koppen dezelfde kant op te kunnen krijgen, toen hij in 2014 derde werd op het WK.

Naast Van Gaal zijn coaches als Erik ten Hag of Peter Bosz opties, maar aangezien beide heren nog een doorlopend contract hebben bij respectievelijk Ajax en Bayer Leverkusen lijkt een overgang niet voor de hand liggend.

Het AD geeft aan dat de KNVB 'de lat torenhoog moet leggen' in de zoektocht naar een Koeman-vervanger. De Boer wordt gezien als een prima alternatief, aangezien hij na zijn vertrek bij Atlanta United zonder club zit. Giovanni van Bronckhorst wordt ook genoemd: hij werkt op het moment bij het Chinese Guangzhou R&F en zou wel te porren zijn voor een avontuur bij Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws