Breaking news

BILD heeft opnieuw nieuws over PSV-trainer Schmidt, op het lijstje bij Hertha BSC

Volgende probleem dreigt voor Nederlands elftal: 'Maakt het extra ingewikkeld'

Volgende probleem dreigt voor Nederlands elftal: 'Maakt het extra ingewikkeld'

Gepubliceerd: dinsdag 18 augustus 2020 om 07:45di 18-08-2020 om 07:45

Laatste update: dinsdag 18 augustus 2020 om 07:48di 18-08-2020 om 07:48

Na het naderende vertrek van bondscoach Ronald Koeman dient ook het volgende probleem zich aan voor het Nederlands Elftal. De interlands van 4 en 7 september, tegen Polen en Italië, staan op losse schroeven.

De verschillende coronamaatregelen in Europa zorgen ervoor dat het spelen van interlands bijna niet mogelijk is zonder de belangen van de verschillende clubs te schaden, meldt De Telegraaf. Later deze week is er een overleg tussen de UEFA en de 55 aangesloten nationale bonden over het interlandprogramma van september. Vorige week werd al besloten alle internationale landenontmoetingen tussen elftallen tot en met 19 jaar af te gelasten tot het voorjaar van 2021. Zo'n besluit dreigt nu ook voor de A-teams, Jong-teams en vrouwen.

Aangezien de situaties in de verschillende landen elke dag veranderen, is het een lastig verhaal interlandvoetbal te spelen. "Dat maakt beleid maken extra ingewikkeld", stelt een woordvoerder van de KNVB. Zo heeft elk land zijn eigen maatregelen om het coronavirus in de dammen.

De UEFA zal snel een beslissing willen nemen. In Zeist staat men niet onwelwillend tegenover een formule van de groepsfase van de Nations League zoals ook bij de Champions- en Europa League het geval was. Hierbij gaan club in één land in een 'bubbel' en wordt er een toernooi afgewerkt. Hierbij wordt er maar één keer tegen elkaar gespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws