De Telegraaf: Schreuder beoogd assistent Koeman na 'warme aanbeveling' De Jong

De Telegraaf: Schreuder beoogd assistent Koeman na 'warme aanbeveling' De Jong

18-08-2020 07:58 Laatste update: 10:30
73

Frenkie de Jong heeft alvast een goed woordje gedaan voor Alfred Schreuder bij FC Barcelona. Koeman ziet in de voormalig Hoffenheim-trainer een prima assistent, mocht hij aan de slag gaan in Camp Nou. 

Alles wijst erop dat Koeman binnen afzienbare tijd gepresenteerd gaat worden in Barcelona. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal hoopt Schreuder als assistent mee te kunnen nemen naar Camp Nou. De Spaanse club staat daar zelf ook voor open, nadat De Jong in gesprek met de clubleiding een 'warme aanbeveling' deed voor de Nederlander, weet De Telegraaf.

De Jong kent Schreuder nog goed uit zijn Ajax-tijd. De twee hadden een bijzondere klik en konden het goed met elkaar vinden. Schreuder had, samen Ajax-trainer Erik ten Hag, een belangrijk aandeel in de succesvolle Champions League-campagne van Ajax. De Amsterdammers versloegen onder meer Juventus en Real Madrid, voordat Tottenham Hotspur in de halve finale te sterk bleek.

Koeman en Schreuder moeten in Barcelona het stokje overnemen van de maandag ontslagen Quique Setién, die de deur werd gewezen na de kansloze 2-8 nederlaag in de Champions League tegen Bayern München.