Van der Leegte geeft PSV advies: 'Hij moet in grotere wedstrijden de kans krijgen'

Van der Leegte geeft PSV advies: 'Hij moet in grotere wedstrijden de kans krijgen'

18-08-2020 15:30
56

Tommie van der Leegte vindt dat Noni Madueke dit seizoen de kans moet krijgen bij PSV. De Engelse aanvaller maakt indruk tijdens de voorbereiding en de gewezen middenvelder stelt dan ook dat Madueke ook in de competitie één van de twee Eindhovense aanvallers moet zijn.

PSV-trainer Roger Schmidt kiest naar alle waarschijnlijkheid voor een systeem waarin plaats is voor twee diepe aanvallers. Naast Donyell Malen zou ook Madueke daar passen, zegt Van der Leegte. "Hij is snel en kan ook nog eens een man uitspelen", laat de voormalig PSV'er weten tegenover Omroep Brabant. "Hij brengt creativiteit en explosiviteit met zich mee en dat heeft PSV nodig."

De Engelse aanvaller is op dit moment nog maar 18 jaar. "Maar leeftijd maakt voor mij niets uit", zegt Van der Leegte stellig. "Hij laat het echt zien deze voorbereiding, dus van mij zou hij de kans krijgen om het ook in de grotere wedstrijden te laten zien."

Van der Leegte denkt dat PSV geen nieuwe linksback meer hoeft te kopen. Mauro Junior zou daar voldoen, maar centraal achterin is er wel nog wat nodig. "Ik ben niet zo'n fan van Baumgartl. Teze maakt wel een goede indruk op mij, maar die komt pas net kijken. PSV heeft daar nog een kwaliteitsinjectie nodig."