Koeman bij aankomst in Barcelona

'Komst Koeman dure aangelegenheid voor Barça: KNVB ontvangt miljoenen'

'Komst Koeman dure aangelegenheid voor Barça: KNVB ontvangt miljoenen'

18-08-2020 18:21 Laatste update: 18:33
58

FC Barcelona moet diep in de buidel tasten om Ronald Koeman los te weken bij de KNVB. Volgens La Vanguardia zijn de Catalanen liefst vier à vijf miljoen euro kwijt voor de komst van de bondscoach van het Nederlands elftal.

Koeman is inmiddels in Barcelona aangekomen om de laatste plooien glad te strijken. Vermoedelijk maakt de Spaanse topclub zijn komst dinsdagavond of woensdagochtend officieel, waarna hij woensdagmiddag wordt gepresenteerd in Camp Nou. Voor de oud-coach van Ajax, Feyenoord en PSV ligt een contract voor twee seizoenen klaar.

Koeman kan door een speciale Barça-clausule vertrekken bij Oranje. Formeel moet hij zelf aan die afkoopsom van vier à vijf miljoen voldoen, maar de uiteindelijke rekening zal via bepalingen in zijn contract bij het bestuur onder leiding van voorzitter Josep Maria Bartomeu terecht komen. Dat schrijft La Vanguardia.

Volgens de NOS staat de presentatie van Koeman voor woensdagmiddag om 12.30 uur op het programma. Het tekenmoment zal plaatsvinden om 10.30 uur.