Zes conclusies: Ajax-aanwinsten tonen potentieel, Marin flink onder de maat

18-08-2020 19:57 Laatste update: 20:34
117

Ajax heeft ook de derde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen, maar wederom was het geen échte test voor de ploeg uit Amsterdam. Wolfsberger AC werd met 2-0 aan de kant geschoven. Razvan Marin viel door de mand op het Ajax-middenveld, terwijl de Ajax-talenten in de tweede helft een goede indruk achterlieten. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies.

Marin niet van Ajax-niveau
Marin kreeg in de eerste helft de kans om zich te bewijzen bij Ajax, maar wederom liet de Roemeen een zeer matige indruk achter. Marin, die in de zomer van 2019 overkwam van het Belgische Standard Luik, lijkt het vertrouwen te missen dat nodig is op het Ajax-middenveld. Hij speelde bijna alle ballen naar de verkeerde kleur en liep zichzelf in de weg. Het lijkt nog maar de vraag of hij de schroom van zich af kan gooien in Amsterdam en uit kan groeien tot de speler die hij bij Standard was.

Promes en Van de Beek vinden elkaar makkelijk
Ondanks alle speculaties rondom transfers speelden beide Ajacieden een prima wedstrijd. Promes wordt de laatste tijd in verband gebracht met Arsenal, Van de Beek met Manchester United en Real Madrid. Vooral in de openingsfase van het duel wisten ze elkaar prima te vinden. Dit leverde uiteindelijk één doelpunt op van Promes, terwijl het er misschien wel meer hadden moeten zijn. Vooral Van de Beek had het vizier duidelijk nog niet op scherp staan, maar speelde wel een belangrijke rol in het aanvalsspel van Ajax.

Ongelukkige Martínez pakt geel
Lisandro Martínez kende niet het beste duel uit zijn Ajax-carrière. De Argentijn leek er in de eerste helft af en toe niet helemaal bij met zijn gedachten. Hij verloor de bal een aantal keer kinderlijk eenvoudig, waardoor Wolfsberger gevaarlijk kon worden. Niet veel later pakte hij ook nog een gele kaart. Laten we het op een incident houden bij de doorgaans zo betrouwbare Martínez.

Jongelingen zorgen voor gevaar
In de tweede helft bleven alle Ajax-spelers die de eerste helft meespeelden in de kleedkamer, met uitzondering van keeper Kjell Scherpen. Met aanwinsten Mohammed Kudus en Antony in de ploeg, evenals Lassina Traoré, Noa Lang en Ryan Gravenberch, kreeg het spel van Ajax weer nieuw elan. Het leverde, net als in de eerste helft, een snel doelpunt op. Een soepele combinatie tussen Traoré en Gravenberch zorgde ervoor dat laatstgenoemde kon scoren. Traoré zal echter nog wel wat koelbloediger moeten worden voor het doel, maar de talenten hebben de toekomst in Amsterdam.

Wéér geen echte test
Wolfsberger mag dan wel de nummer drie uit het afgelopen seizoen van de Oostenrijkse Bundesliga zijn, de ploeg van trainer Ferdinand Feldhofer kwam er tegen Ajax eigenlijk nauwelijks aan te pas. Het was dat de Ajax-spelers aan het einde van de eerste helft wat gas terugnamen, maar vooral in de beginfase en in de tweede helft werd de ploeg totaal niet gevaarlijk. De eerstvolgende wedstrijd van Ajax, aanstaande zaterdag tegen Red Bull Salzburg, lijkt daarentegen wel een goede graadmeter te worden voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.

Kudus toont potentieel, Antony minder gevaarlijk
De twee Ajax-talenten mochten na rust hun kunsten laten zien en het was Kudus die de beste indruk achterliet. De Ghanees was over het hele veld te vinden en toonde zijn potentieel. Zijn balaannames waren goed en met zijn dribbels was hij een plaag voor de Wolfsberger-defensie. Antony kwam wat minder in het spel voor, maar de Braziliaan heeft nog een aantal wedstrijden om zich aan te passen aan het spel van Ajax. Het potentieel is in ieder geval goed zichtbaar en dat is goed nieuws voor Ajax in aanloop naar het nieuwe seizoen.