LIVE: Leipzig-strijdplan in prullenbak, PSG maakt derde goal van avond (gesloten)

LIVE: Leipzig-strijdplan in prullenbak, PSG maakt derde goal van avond (gesloten)

18-08-2020 20:28 Laatste update: 22:50
77

Het is zover: de eerste halve finale in de Champions League wordt dinsdagavond gespeeld. Het RB Leipzig van coach Julian Nagelsmann neemt het op tegen het sterrenensemble van trainer Thomas Tuchel bij Paris Saint-Germain.

Er staat een plaats in de finale van de Champions League op het spel in het Estádio da Luz van Benfica. RB Leipzig won in de kwartfinale verrassend van Atlético Madrid met 2-1. Het winnende doelpunt van Tyler Adams viel een paar minuten voor het einde van de wedstrijd.

Paris Saint-Germain leek op zijn beurt op weg naar uitschakeling in het miljardenbal. Na negentig minuten spelen stond Atalanta Bergamo nog met 1-0 voor, maar door doelpunten van Marquinhos en Eric Maxim Choupo-Moting versloeg de club uit Parijs Atalanta alsnog.

De wedstrijd tussen Leipzig en PSG staat onder leiding van de Nederlander Björn Kuipers en zijn vaste assistenten. Een fraai affiche dus voor Kuipers in de halve finale van de Champions League, maar hierdoor is het vrijwel uitgesloten dat hij voor de finale van de Champions League in aanmerking komt.

Opstellingen:
RB Leipzig: Gulácsi; Laimer, Klostermann, Upamecano, Mukiele, Angeliño; Kampl, Sabitzer, Nkunku; Olmo, Poulsen.

Paris Saint-Germain: Rico; Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat; Herrera, Marquinhos, Paredes; Di María, Mbappé, Neymar.