Bartomeu bevestigt: 'Koeman moet met Messi nieuw project beginnen bij Barça'

Bartomeu bevestigt: 'Koeman moet met Messi nieuw project beginnen bij Barça'

18-08-2020 20:38 Laatste update: 20:57
47

Ronald Koeman wordt de nieuwe trainer van FC Barcelona. Dat heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu dinsdagavond bevestigd. Hij is de opvolger van Quique Setién.

Barça stuurde Setién de laan uit na de ultieme vernedering tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League (2-8). Koeman arriveerde dinsdagavond al in Catalonië om zijn overstap af te ronden. Voorzitter Josep Maria Bartomeu bevestigt dat Koeman het stokje moet overnemen. Hij komt over van het Nederlands elftal en wordt woensdagmiddag gepresenteerd.

"Als er niets misgaat, wordt Koeman de coach van Barcelona. We weten goed hoe hij werkt, hoe hij handelt, kennen zijn filosofie en zijn ervaring", zegt Bartomeu, geciteerd door Marca. "We vertrouwen op hem. Hij heeft in het 'Dream Team' van Johan Cruijff gespeeld. Hij was in januari al de eerste die we benaderden. Toen had hij echter nog een verantwoordelijkheid bij het Nederlands elftal." Dat veranderde toen het EK werd uitgesteld. "Barcelona is een droom voor hem."

Bartomeu benadrukt dat Lionel Messi 'gewoon' in Camp Nou blijft. "Ik heb met Koeman gesproken en de pijler van ons project is Messi. Hij heeft een contract tot 2021, ik spreek veel met Leo en nog vaker met zijn vader. Hij is de nummer één van de wereld. Er is geen twijfel dat Koeman in zijn nieuwe project op Messi rekent."

Koeman was als speler tussen 1989 en 1995 actief in Camp Nou. Hij vierde zijn grootste succes met Barça in 1992, toen hij het winnende doelpunt maakte in de Europa Cup I-finale. Daarnaast fungeerde hij van 1998 tot 2000 als assistent van Louis van Gaal.