Paris Saint-Germain voor het eerst in geschiedenis naar CL-finale

18-08-2020 22:52 Laatste update: 23:01
138

Paris Saint-Germain heeft zich voor het eerst in de clubhistorie geplaatst voor de finale van de Champions League. RB Leipzig maakte in de vorige ronden indruk door Tottenham Hotspur en Atlético Madrid uit het miljardenbal te kegelen, maar het Europese sprookje eindigt in de halve eindstrijd voor de ploeg van Julian Nagelsmann: 0-3.

Leipzig presenteerde zich als gevaarlijke outsider voor het winnen van de Champions League. De club werd pas negen jaar geleden opgericht. Dinsdag bleek PSG toch een maatje te groot. De Fransen traden aan met de sterkste basiself, dus met Kylian Mbappé, die voor het eerst na zijn herstel weer in de basis startte. Mitchel Bakker bleef de hele wedstrijd op de bank.

Al vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat PSG een maatje te groot was voor Leipzig, dat het vooral moest hebben van counters. Aanvallend voetbal zou de ploeg van Nagelsmann hoogstwaarschijnlijk fataal worden. Leipzig kon echter niet meer achterover leunen nadat PSG al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Marquinhos stond vogelvrij en kopte een vrije trap van Neymar binnen. Een paar minuten daarvoor keurde scheidsrechter Björn Kuipers een goal van Mbappé af vanwege hands.

De grote uitblinker bij PSG was Neymar. De Braziliaan was ongrijpbaar en strooide met prachtige passes en acties. Hij raakte een keer de paal en de lat, maar had pech in de afronding. De 0-2 van Ángel Di María zou echter niet tot stand zijn gekomen zonder de briljante actie van Neymar die daaraan voorafging.

Toen Juan Bernat vlak na rust 0-3 maakte, was het doek gevallen voor Leipzig, dat tot dat moment nauwelijks iets gecreërd had. Het was wachten op meer doelpunten van PSG, maar die vielen niet.

De finale van de Champions League wordt aanstaande zondag gespeeld. De tegenstander van PSG komt uit de andere halve finale tussen Olympique Lyon en Bayern München.