AD: Ajax wil contracten opwaarderen, maar vreest voor CL-winst van Lyon

AD: Ajax wil contracten opwaarderen, maar vreest voor CL-winst van Lyon

19-08-2020 06:57 Laatste update: 07:35
151

Ajax is op dit moment op trainingskamp in Oostenrijk, maar houdt zich vooral bezig met de gebeurtenissen in Portugal. Daar wordt op dit moment de Champions League in kort format afgewikkeld en dat toernooi kan grote invloed hebben op het komende seizoen van de Amsterdammers.

Als Olympique Lyon het toernooi wint, loopt Ajax een ticket voor de groepsfase van het miljardenbal mis en moet het alsnog voorronde spelen. Dat komt doordat Nederland op de elfde plaats van de beruchte coëfficiëntenlijst staat en alleen een direct ticket krijgt als de winnaar van de Champions League zich via de eigen nationale competitie plaatst voor het toernooi. Normaal gesproken een formaliteit, maar in het geval van Lyon nu niet het geval.

Als het rampscenario uitkomt voor Ajax, weet het Algemeen Dagblad dat dat niet alleen op sportief gebied een tegenvaller zou zijn. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wil zijn selectie zo veel mogelijk intact houden en nieuwe contracten uitdelen, maar spelers als Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico en Andre Onana willen verzekerd zijn van Champions League-voetbal. Ook sluit de transfermarkt dit jaar een week na de play-offs en dat maakt het lastig om een vroegere deadline in te stellen.

Het is voor Ajax te hopen dat Lyon de Champions League niet wint, schrijft het AD dus. In dat geval krijgt Ajax zes gegarandeerde duels op topniveau en ongeveer veertig miljoen euro aan 'sportieve en financiële troeven in handen' om de gewilde spelers binnenboord te kunnen houden. Daarnaast kan de extra grote oorlogskas er ook voor zorgen dat het verschil met de concurrentie in Nederland nog verder vergroot wordt en 'de beoogde hegemonie' gestalte krijgt.