Kluivert en Koeman gaan samenwerken: 'Fantastisch voor hem en voor Barça'

Kluivert en Koeman gaan samenwerken: 'Fantastisch voor hem en voor Barça'

19-08-2020 07:18
36

Patrick Kluivert is ontzettend blij dat Ronald Koeman de nieuwe trainer van Barcelona wordt. Kluivert, die op dit moment hoofd jeugdopleiding is in Catalonië, weet dat de Groninger er van droomde om eindverantwoordelijke te worden in Camp Nou.

Kluivert en Koeman gaan vanaf komend seizoen intensief samenwerken in Barcelona. "Ik ben heel blij voor Ronald", zegt het hoofd jeugdopleidingen tegen De Telegraaf. "Het is een droom van hem die uitkomt. Ik vind het fantastisch voor hem én voor Barça."

Voor Oranje is de overstap van de bondscoach wel vervelend. Dat weet ook Kluivert, die als assistent het WK van 2014 onder Louis van Gaal meemaakte. "Bij Oranje laat Koeman natuurlijk een enorm gat achter. Al ga ik ervan uit dat dit door de KNVB goed zal worden opgevuld."

Barcelona heeft volgens hun hoofd jeugdopleiding de juiste keuze gemaakt. "Met zijn kwaliteiten denk ik dat Ronald goed bij Barça op zijn plaats zal zijn. Hij kent de club, de filosofie en weet wat er speelt. Ik vind zijn komst heel positief."

Hij vreest niet voor snel ontslag voor Koeman, die krediet zal hebben bij de beleidsbepalers in Camp Nou. "Hij is hier een legende. Iedereen kan zich de vrije trap tegen Sampdoria nog herinneren, waarmee hij het Barcelona van Cruijff in 1992 de eerste Europa Cup I bezorgde."