Laatste daad Koeman: KNVB maakt voorlopige selectie Oranje bekend

Laatste daad Koeman: KNVB maakt voorlopige selectie Oranje bekend

19-08-2020 13:03 Laatste update: 13:23
224

Ondanks het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona en de onzekerheid over het doorgaan van de komende interlandperiode, heeft de KNVB woensdag de voorlopige selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Mohamed Ihattaren en Perr Schuurs hebben een uitnodiging gekregen.

Schuurs zit voor het eerst bij de voorselectie van het Nederlands elftal. Hij is de vervanger van Matthijs de Ligt, die de komende maanden buitenspel staat door een operatie aan zijn schouder. Ihattaren zat er al wel een keer bij, maar moest vorig jaar afzeggen om familieredenen.

AZ is met vijf spelers hofleverancier in de 32-koppige selectie, die nog is samengesteld door Koeman. Hij droeg het keurkorps maandag over in Zeist, voordat de nieuwe trainer van FC Barcelona het vliegtuig naar Spanje pakte.

Oranje trapt volgende maand de Nations League af met interlands tegen Polen (4 september) en Italië (7 september). Door de verschillende coronamaatregelen in Europa staan de wedstrijden echter op losse schroeven. Later deze week is er een overleg tussen de UEFA en de 55 aangesloten nationale bonden over het interlandprogramma van september.

Mochten de interlands tegen Polen en Italië doorgang vinden, dan zit Koeman in elk geval niet meer op de bank als bondscoach. Hij is woensdag gepresenteerd door Barça. Dwight Lodeweges is zijn vervanger, totdat er een nieuwe bondscoach is aangesteld.