Mbappé had seizoen al opgegeven: Ik heb toen de hele nacht gehuild

Mbappé had seizoen al opgegeven: "Ik heb toen de hele nacht gehuild"

19-08-2020 09:51
32

Kylian Mbappé speelt zondagavond de Champions League-finale met Paris Saint-Germain, maar het had niet veel gescheeld of hij had moeten toekijken. De aanvaller raakte in de finale van de Coupe de France tegen Saint-Étienne (1-0 winst) geblesseerd.

Mbappé kreeg een rotschop van Loïc Perrin van Saint-Étienne en de verwachting was dat hij dit seizoen niet meer in actie zou komen. "Op die avond dacht ik zelf ook dat ik het niet zou halen", zegt de 21-jarige steraanvaller na de 3-0 zege op Leipzig tegenover de media, waaronder L'Équipe. "Ik heb toen de hele nacht gehuild. De volgende dag beloofde ik mezelf dat ik er alles aan zou gaan doen."

Dat deed de Parijzenaar, die merkte dat het herstel voorspoedig verliep. "Hoe beter het ging, hoe meer ik deel wilde uitmaken van dit avontuur. Gelukkig heb ik het team kunnen helpen tegen Atalanta en speel ik nu alweer. Daar ben ik heel erg blij mee. Ik ben er klaar voor om alles te geven en het team te helpen, ook zondag in de finale."

PSG staat zondagavond in de eindstrijd van het miljardenbal tegenover Bayern München of Olympique Lyonnais. Mbappé heeft wel een voorkeur voor een tegenstander. "Lyon is een Franse club. Als wij de Ligue 1 niets gunnen, wie doet dat dan wel nog? Een finale tegen hen zou speciaal zijn."