FC Barcelona presenteert nieuwe technisch directeur als opvolger Abidal

FC Barcelona presenteert nieuwe technisch directeur als opvolger Abidal

19-08-2020 11:12 Laatste update: 11:20
27

Ramón Planes is de nieuwe technisch directeur van FC Barcelona. Dat maakt de Catalaanse grootmacht woensdag bekend, enkele uren voor de presentatie van Ronald Koeman.

Planes gaat in Camp Nou samenwerken met Koeman. Hij is de opvolger van Eric Abidal, die deze week na tweeënhalf jaar op straat werd gezet door Barça. Planes is een 52-jarige Catalaan, die eerder technisch directeur was bij onder meer Espanyol, Rayo Vallecano en Getafe.

De voorbije periode was Planes de rechterhand van Abidal in het zogeheten 'technisch secretariaat' van Barça. Hij zal de leiding hebben over de grondige renovatie van de selectie, die president Josep Maria Bartomeu de laatste dagen aankondigde. Ook zal Planes aanschuiven bij de presentatie van Koeman.

Opvallend genoeg was Koeman volgens Spaanse media niet de belangrijkste kandidaat van Planes om Quique Setién op te volgen. De nieuwe technisch directeur van Barcelona had aanvankelijk Mauricio Pochettino op het oog, maar de Argentijnse trainer bleek te omstreden.