Koeman vertrekt: Ik vond het een eer om bondscoach van Nederland te zijn

Koeman vertrekt: "Ik vond het een eer om bondscoach van Nederland te zijn"

19-08-2020 11:59
78

Ronald Koeman wenst het Nederlands elftal veel succes voor de toekomst. Dat meldt de vertrekkende bondscoach, die een tweejarig contract heeft ondertekend bij FC Barcelona, in een statement op de website van de KNVB.

Koeman was sinds februari 2018 in dienst van de KNVB. Onder zijn leiding speelde Oranje twintig interlands. Daarin leidde Koeman zijn ploeg naar het eerst eindtoernooi sinds 2014. Ook was het Nederlands elftal succesvol in de Nations League, met memorabele wedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk. In de Nations League-finale was Portugal te sterk.

"Ik vond het een eer om bondscoach van Nederland te zijn", verklaart Koeman. "De afgelopen tweeënhalf jaar heb ik er alles aan gedaan om successen met Oranje te behalen. Ik kijk met trots terug wat we samen in die periode hebben bereikt."

Dwight Lodeweges neemt het stokje over van Koeman tot er een opvolger is aangesteld. "Het Nederlands elftal heeft een mooie toekomst, daar ben ik van overtuigd", aldus de trainer, die woensdag om 18.00 uur wordt gepresenteerd in Camp Nou. "Dat Barcelona mijn droomclub is, weet iedereen. Het voelt voor mij heel bijzonder daar coach te kunnen worden."