Slecht nieuws Ajax: entourage Suárez geeft uitsluitsel over Barça-toekomst

Slecht nieuws Ajax: entourage Suárez geeft uitsluitsel over Barça-toekomst

19-08-2020 12:48 Laatste update: 13:52
137

Slecht nieuws voor Ajax: Luis Suárez gaat deze zomer nergens heen. Althans, dat claimt het Uruguayaanse medium Ovación woensdag. De spits van FC Barcelona heeft geen plannen voor een vertrek.

Deze week werd bekend dat Ajax bezig is met de terugkeer van Suárez. Marc Overmars heeft de eerste informele contacten met de speler zelf en de Barça-leiding al gelegd. Het feit dat Josep Maria Bartomeu hem niét bij de 'onaantastbare' spelers van Barcelona schaarde, gooide extra olie op het Amsterdamse vuur.

'Voor alle duidelijkheid: Suárez gaat Barcelona niet verlaten', reageert Ovación woensdag in een uitgebreid artikel over de toekomst van de Uruguayaanse spits. Suárez voelt zich volgens zijn entourage 'niet aangevallen' door Bartomeu en zal nog minstens een jaar in Camp Nou blijven. 'Met zijn goals en assists dit seizoen heeft hij opnieuw bewezen dat niemand in zijn buurt komt', klinkt het.

Suárez was dit seizoen goed voor 21 goals en 12 assists. Vijf van die doelpunten maakte hij op het grootste podium, in de Champions League. De enige goal die door een speler van Barça werd gemaakt in de vernederende Champions League-nederlaag tegen Bayern München (2-8) kwam ook van de oud-Ajacied.

De rentree van Súarez in Amsterdam was sowieso allerminst zeker. Hij verdient naar verluidt zes miljoen euro netto per jaar bij Barcelona. Daarnaast heeft ook de nieuwe trainer Ronald Koeman wat te zeggen. Suárez kan ook rekenen op belangstelling uit Qatar en de Verenigde Staten.