Update: FC Utrecht heeft contact met Van Wolfswinkel: 'Maar nog niet concreet'

Update: FC Utrecht heeft contact met Van Wolfswinkel: 'Maar nog niet concreet'

19-08-2020 13:20 Laatste update: 14:10
118

FC Utrecht heeft grootse plannen op de transfermarkt. Zodra de komst van Eljero Elia is afgerond, is het mogelijk de beurt aan Ricky van Wolfswinkel.

Volgens Voetbal International wordt er nu 'gefluisterd over een topspits die nog naar Utrecht komt'. Het zou gaan om Van Wolfswinkel. Jordy Zuidam, technisch directeur in Stadion Galgenwaard, denkt volgens het weekblad 'hardop' over de mogelijkheid om de 31-jarige aanvaller te verleiden tot een terugkeer.

Van Wolfswinkel speelde tussen 2009 en 2011 bij FC Utrecht en verdiende in de Domstad een transfer naar Sporting Portugal. Later kwam hij uit voor Norwich City, Saint-Etienne, Real Betis, Vitesse en FC Basel. Bij laatstgenoemde club loopt zijn contract af. Hij is volledig hersteld van een aneurysma in zijn hersenen.

Met Adrián Dalmau haalde FC Utrecht vorig seizoen een nieuwe spits in huis, maar de Spanjaard kon door blessureleed nog niet overtuigen. Mimoun Mahi, Justin Hoogman, Django Warmerdam en Daniel Arzani werden eerder al aangetrokken. Elia en Jan Paul van Hecke zijn in aantocht.

Update: FC Utrecht is nog niet concreet bezig met de komst van Ricky van Wolfswinkel, zo vertelt technisch directeur Jordy Zuidam. Wel is er contact met de spits. "Ik ben altijd in contact met spelers die veel voor de club hebben betekend en die kwaliteit hebben", zegt Zuidam tegen Voetbal International. "Dat is in het geval van Ricky niet anders. Die lijntjes houd ik altijd en zo zijn er in het verleden ook wat deals tot stand gekomen. Alleen is dat nu nog niet zo concreet."