Drie debutanten met Ajax-achtergrond in de voorlopige selectie Jong Oranje

Drie debutanten met Ajax-achtergrond in de voorlopige selectie Jong Oranje

Gepubliceerd: woensdag 19 augustus 2020 om 14:09wo 19-08-2020 om 14:09

Mitchel Bakker, Jurgen Ekkelenkamp en Jurriën Timber zijn opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Dat heeft de KNVB woensdagmiddag bekendgemaakt.

Het is voor Bakker (Paris Saint-Germain), Ekkelenkamp (Ajax) en Timber (Ajax) hun eerste uitnodiging. Joshua Zirkzee (Bayern München), Ryan Gravenberch (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Sven Botman (Lille) werden in maart voor het eerst opgeroepen door bondscoach Erwin van de Looi, maar door de coronacrisis werden de wedstrijden van Jong Oranje destijds afgelast.

Jong Oranje speelt de komende interlandperiode tegen Jong Wit-Rusland en Jong Noorwegen. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland wordt gespeeld op vrijdag 4 september om 17.00 uur in het Torpedo Stadion in Zhodino. De wedstrijd tegen Jong Noorwegen vindt op dinsdag 8 september plaats in het Yanmar Stadion van Almere City.

Het is nog onduidelijk of de wedstrijden van Jong Oranje doorgang kunnen vinden. Aangezien de situaties in de verschillende landen elke dag veranderen vanwege het coronavirus, is het een lastig verhaal interlandvoetbal te spelen. De KNVB zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden en contact te hebben met de ambassade in Wit-Rusland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws