Bosz in verband gebracht met Oranje-vacature: Leverkusen komt met reactie

Bosz in verband gebracht met Oranje-vacature: Leverkusen komt met reactie

19-08-2020 14:21 Laatste update: 14:24
60

Ronald Koeman heeft het Nederlands elftal officieel ingeruild voor FC Barcelona en dus is de zoektocht van de KNVB naar een nieuwe bondscoach begonnen. Peter Bosz wordt genoemd, maar bij zijn club Bayer Leverkusen weet men van niks.

Dat de naam van Bosz opduikt in het geruchtencircuit, is volgens Kicker niet vreemd: de succesvolle trainer van Leverkusen sprak eind 2017 - kort voor de aanstelling van Koeman - met de KNVB over een mogelijk dienstverband. Bovendien is het algemeen bekend dat Bosz ooit bondscoach van Oranje wil worden.

"Het is duidelijk dat er veel vraag is naar onze trainer. Daarom hebben we zijn contract verlengd", reageert algemeen directeur Rudi Völler tegenover Kicker. "We zullen er alles aan doen om met Bosz een topseizoen te spelen. We zijn hier bezig met een duidelijk project en ik weet dat Peter zich hier echt op zijn gemak voelt."

Völler is tevreden met het werk van Bosz, die begin dit jaar een nieuw contract tot medio 2022 kreeg in Leverkusen. Het doel volgend seizoen: een prijs winnen. "Met Bosz werken we aan de kers op de taart. Meer valt er niet over te zeggen."