Gudde reageert op Rijkaard-suggestie: Wij sluiten niemand uit

Gudde reageert op Rijkaard-suggestie: "Wij sluiten niemand uit"

19-08-2020 14:28
84

De KNVB zoekt een 'type-Koeman' als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Dat zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde in gesprek met De Telegraaf.

De krant stelt dat Frank Rijkaard perfect in dat profiel past. "Wij sluiten niemand uit", reageert Gudde in De Telegraaf op de naam van de gestopte trainer. "Waar Nico-Jan Hoogma en ik naar hebben gekeken, is: wat maakt deze coach nou zo succesvol met deze groep?", schetst de beleidsman het profiel van de nieuwe bondscoach.

"Ronald is de grote manager, die het maximale uit de andere stafleden haalt. Die zet hij helemaal in hun kracht, dus dat zit uitstekend in elkaar. Zijn contact met de spelersgroep en wedstrijd-coaching zijn fantastisch. De connectie tussen de bondscoach en de spelers is perfect. Dat zijn cruciale kwaliteiten, waar we bij een opvolger naar kijken", aldus Gudde, die zorgvuldig te werk gaat in de zoektocht naar de nieuwe bondscoach en Dwight Lodeweges in de tussentijd voor de Oranje-groep heeft gezet. "We betrachten zorgvuldigheid om echt een goede keuze te maken en hebben goed contact met de spelersraad."

Koeman tekende woensdag een tweejarig contract als trainer van FC Barcelona. Enkele andere namen die genoemd worden bij Oranje in het geruchtencircuit zijn Louis van Gaal, Frank de Boer en Peter Bosz.