Hofland en Ultee naar Berlijn voor 'topspits': 'We gaan pas terug als het rond is'

Hofland en Ultee naar Berlijn voor 'topspits': 'We gaan pas terug als het rond is'

19-08-2020 15:59
29

Fortuna Sittard is tot het gaatje gegaan voor Sebastian Polter. De 29-jarige Duitser, die maandag als 'topspits' werd gepresenteerd door de Limburgse club, werd overtuigd door een roadtrip van trainer Kevin Hofland en technisch manager Sjors Ultee.

Hofland en Ultee stapten volgens Voetbal International afgelopen weekend in de auto naar Berlijn om Polter over de streep te trekken. En dat lukte: de aanvaller, vorig seizoen nog goed voor dertien Bundesliga-duels namens Union Berlin, tekende voor twee seizoenen in Sittard.

"We hadden al een tijdje contact met Sebastian", vertelt Ultee aan VI. "Een maand geleden, rond onze oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht was hij al naar Sittard gekomen. Hij heeft de wedstrijd bekeken, met ons geluncht en veel mensen gesproken. Dat waren goede gesprekken, maar hij had behoorlijk wat opties. Toen we merkten dat zijn interesse serieus was, zijn Kevin en ik de auto in gestapt."

Het was Ultee en Hofland menens. "Het laatste stuk naar Berlijn hebben we met de trein gedaan, maar we hebben bewust een enkeltje gekocht en geen retourtje. We zeiden tegen Sebastian: We gaan pas terug als het rond is. Dat is gelukt. Dat we speciaal voor hem naar Berlijn waren gekomen, was voor hem de bevestiging dat Fortuna de juiste club was."