Coronaregels beïnvloeden komende interlands Oranje: KNVB komt met slecht nieuws

Coronaregels beïnvloeden komende interlands Oranje: KNVB komt met slecht nieuws

19-08-2020 17:34
32

De komende twee interlands van het Nederlands elftal worden afgewerkt zonder publiek. Dat maakt de KNVB woensdag bekend. De Johan Cruijff ArenA is bij die twee wedstrijden dus niet toegankelijk voor publiek.

De volgende twee wedstrijden van Oranje, op vrijdag 4 september tegen Polen en maandag 7 september tegen Italië, vinden plaats in een zo goed als lege ArenA. Daarmee reageert de KNVB op de maatregel van de UEFA: tot en met 24 september moeten interlands worden afgewerkt achter gesloten deuren. Dat geldt ook voor de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen (uit tegen Rusland, vrijdag 18 september) en de duels van Jong Oranje (uit tegen Wit-Rusland op vrijdag 4 september en thuis tegen Noorwegen op dinsdag 8 september).

"We hebben met z’n allen lang op deze wedstrijden moeten wachten. Het is heel mooi dat het interlandvoetbal weer begint, maar het is ook erg jammer dat hier geen publiek bij aanwezig kan zijn", geeft Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB aan. "Het is wel begrijpelijk dat de UEFA hiervoor kiest, om geen onderlinge verschillen te laten ontstaan tussen de 55 landen waarin UEFA-interlands worden gespeeld."

De UEFA gaat tijdens de Super Cup-wedstrijd op 24 september in Boedapest testen met publiek. "Laten wij hopen dat we bij Nederland-Mexico op woensdag 7 oktober wel weer publiek kunnen ontvangen", is De Jong hoopvol.